Köpa bitcoin

[ivcs]
Type: article
[/ivcs]

Köpa bitcoin SEK

Det flesta handelssajter som erbjuder köp och sälj med kryptovalutor, erbjuder också SEK som försäljningsvaluta. Bitcoin är en global kryptovaluta, och jämförs därför normalt mot dollarn, euron eller annan världsvaluta. Men själva köpandet och säljande kan ske i princip med vilken valuta som helst. Vill du vara garanterad att kunna köpa och sälja bitcoin i SEK så välj en svensk handelsplattform. Dubbelkolla att SEK accepteras och att det betalsätt du tänkt använda stöds på sajten. Därefter är det bara att börja handla.

Hur köps bitcoin?

För många kan köp med kryptovalutor som bitcoin kännas svårt och främmande. Och det är inte konstigt – det är trots allt en investeringstyp som på många sätt inte liknar någon annan. Men som med det mesta som är nytt så känns det svårt i början, innan man inser hur det egentligen fungerar.

Att handla med bitcoin är när allt kommer omkring precis lika enkelt som att handla med andra valutor, aktier, warranter eller fonder. Köpandet och säljandet skiljer sig åt något, vilket förklaras längre ned i denna artikel, men vad som verkligen särskiljer bitcoin från andra investeringstyper är oberoendet från traditionella valutor, stater och banker. Det som nya bitcoin-handlare bör läsa om är därför hur bitcoin fungerar, snarare än själva köp- och säljprocessen. Vad betyder separationen från banker och stater på det verkliga värdet? Hur visar den sig i avkastning och kronor? Det är de frågorna man bör ställa sig innan man börjar handla.

Köpa bitcoin med kreditkort

Att köpa bitcoin med kreditkort är enkelt. Många svenska sajter erbjuder ett system där man registrerar ett handelskonto eller digital plånbok. Dessa handelskonton eller plånböcker erbjuder sedan handel med kryptovalutor och/eller köp och sälj med andra typer av valutor. Eftersom kreditkort och bankkort är det populäraste betalsättet online erbjuder i princip alla handelssajter kreditkort som betalningsalternativ. Tänk på att bankkort och kreditkort rent tekniskt är två olika saker, men principen är densamma. Du fyller i dina kortuppgifter och sätter in en viss summa pengar. Sedan kan du använda dessa pengar för att köp till exempel bitcoin eller andra kryptovalutor.

Bitcoin köpa och sälja

All smart investering kräver inte bara pengar, utan även investering i tid och utbildning. Genvägar kan löna sig ibland med lite tur, men det är sällan en långsiktigt stabil strategi. Att ge sig själv tid att förstå hur bitcoin och kryptovalutor fungerar kan vara avgörande för att förutse framtida utveckling av valutan. Ska man köpa och sälja med bitcoin får man en klar fördel om man förstår bitcoins P2P-nätverk och hur bitcoin påverkas av globala händelser.

Köpa bitcoin Paypal

Paypal är en tjänst som låter dig handla på nätet med ett säkert konto. Kontot är i sin tur kopplat till ditt bankkonto eller ditt kreditkort. De som använder Paypal dagligen upplever att det är snabbare och säkrare att handla online. Samtidigt får du möjlighet att handla enkelt på e-handelssajter från hela världen, inklusive e-bay.

Paypal har dock haft vissa restriktioner när det kommer till vilka branscher som får använda Paypal. De har till exempel länge portat online casinon från att erbjuda sina kunder Paypal som betalsätt. Tyvärr är det nästan lika problematiskt att köpa kryptovalutor med Paypal. Det finns i skrivande stund inget sätt att köpa bitcoins med Paypal direkt. Det finns dock många tjänster som erbjuder möjlighet att växla virtuella valutor och vanliga valutor. Det går alltså att sätta in dollar eller kronor på en växlingssajt eller handelsplattform via Paypal, och sedan köpa bitcoin med dessa. Tänk dock på att de flesta sajter tar ut en avgift för varje transaktion och växling.

Sammanfattningsvis finns det möjligheter att använda Paypal för att handla krypto, men det krävs lite lirkande och nästan alltid någon form av avgift.

Köpa bitcoin anonymt

Banker och andra finansiella institutioner kritiserar ibland Bitcoin – och kryptovalutor generellt – för att vara en oseriös valuta. Det är inte så konstigt eftersom banker i princip alltid haft monopol på att hantera och genomföra transaktioner. Med Bitcoin är inga banker inblandade överhuvudtaget, vilket sätter press på de traditionella valutorna och systemet bakom. De enda som är delaktiga i en bitcointransaktion är en köpare och en säljare. Kravet är bara att det ska vara med i det stora och helt öppna bitcoin peer to peer-nätverket. Det är i detta p2p-nätverk som all handel äger rum.

När man talar om anonymitet och bitcoin är det lätt att det blir missförstånd. Är det helt anonymt att köpa bitcoin eller inte? Svaret är att det beror på hur man ser på det. För det första är alla bitcointransaktioner lagrade och öppna för alla att leta upp, ända sedan bitcoins lansering år 2009. Alla transaktioner har därutöver också bitcoinadresser kopplade till sig och även dessa är helt öppna att leta upp. När vissa nämner att det är svårt att få insyn i bitcoin-transaktioner så menar de egentligen att de inte vet var det ska börja leta. Det kan också vara svårt att koppla transaktioner och bitcoinadresser till specifika personer.

Men faktum kvarstår, att alla transaktioner finns tillgängliga för vem som helst att kolla upp, om de så önskar. Man är alltså inte helt anonym i ordets grundläggande bemärkelse, men i praktiken är det mer anonymt än konventionell handel.

Om anonymitet är en viktig aspekt för dig som handlare så kan ett tips vara att skapa en ny bitcoinadress vid varje transaktion. Det rekommenderas också av många ur ren säkerhetssynpunkt. Det blir lite extra rutinarbete, men de flesta tycker att det är värt det.

Köp bitcoin med kort

Att handla med bitcoin med Swish, Paypal eller andra betalningsalternativ är sammanfattningsvis absolut möjligt. Men att använda kort är klart det enklaste sättet att förvärva bitcoins på snabbast, smidigast och enklast sätt. Även om mobila betalningssätt tar över mer och mer i Sverige och Skandinavien, så är kort fortfarande populärast. Med kortbetalning kan du även enkelt sätta in pengar på internationella investeringsdepåer. Om Paypal, Swish eller kort är bäst är i slutändan en smaksak, men kort är definitivt det betalsätt som är mest flexibelt och användbart både i Sverige och utomlands när det kommer till bitcoin.